Partners

Deelname Interpolis

0
SlimThuisApp Interpolis

Verzekeraar Interpolis is één van de partners van Fieldlabs Inbraakvrije Wijk. Jaarlijks verwerkt deze organisatie veel schademeldingen voor haar klanten. Hierdoor ontstaat een goed beeld van wat er zich in Nederland afspeelt op het gebied van schade en de risico’s die mensen lopen. Interpolis ontwikkelde verschillende oplossingen die schade helpen voorkomen. Drie van deze diensten sluiten goed aan bij de doelstellingen van de Fieldlabs Inbraakvrije Wijk en zijn ingebracht in het programma:

  1. SlimThuis app. In de app doorloop je een aantal stappen waarin je allerlei tips en tricks krijgt om je huis onaantrekkelijk te maken voor inbrekers. In de app zit ook een tool waarin je altijd de actuele kans op een inbraak in jouw postcodegebied ziet, gebaseerd op cijfers uit het verleden. Tenslotte helpt de app je om schade in en om je huis te verminderen op thema’s als brand, digitale veiligheid en waterschade. De app is te downloaden via de App store.
  2. SlimThuis Check. Een risico expert loopt in ongeveer anderhalf uur met bewoners door hun huis en geeft ze een persoonlijk en waardevol advies over de zwakke plekken en risico’s in huis. De expert maakt vervolgens een rapport waarin staat welke maatregelen je kunt nemen om je huis te verbeteren. Dit advies is geheel vrijblijvend.
  3. ThuisWacht. Dit is een domotica systeem dat je huis beveiligt. Het alarmsysteem bevat sensoren voor op deuren of ramen en detecteert beweging in huis als het systeem is ingeschakeld. ThuisWacht heeft ook een slimme camera die aan gaat als er een verdachte situatie wordt geregistreerd. Je kunt via je telefoon meteen meekijken wat er in huis aan de hand is. De camerabeelden worden ook opgeslagen. Je kunt er ook voor kiezen om automatisch een bericht naar je buren te laten sturen in het geval van een alarmmelding, zodat zij poolshoogte kunnen gaan nemen. 

More in Partners

Comments

Comments are closed.