Fieldlab Rotterdam

Fieldlab Rotterdam

0
Luchtfoto Fieldlab Rotterdam

Het eerste Fieldlab zijn we gestart in Rotterdam, in de wijk Lombardijen. In mei zijn in het Carlo Collodihof in Lombardijen twaalf armaturen van lantaarnpalen vervangen door zogenaamde “slimme armaturen”. Na de zomer zullen hier de eerste sensoren geplaatst gaan worden.

Het proefgebied Dantebuurt in Lombardijen kenmerkt zich door een multiculturele opbouw; veel sociale woningbouw; schuldenproblematiek en weinig sociale samenhang tussen de bewoners. Daders en slachtoffers van inbraken komen soms uit hetzelfde gebied. Lombardijen is in februari 2018 door de driehoek van Rotterdam als hotspot aangewezen aangezien het aantal woninginbraken, in verhouding tot andere wijken in Rotterdam, zeer minimaal daalde. De gemeente werkt samen met verschillende partners in de aanpak tegen inbraken zoals woningcorporatie Havensteder, de politie en buurtpreventie.

Aan de Dantestraat is een projectruimte ingericht met een inside lab. Hierin worden verschillende technische maatregelen getest die zouden kunnen helpen in de strijd tegen de inbraken. Nadat we binnen succesvol getest hebben, gaan we na de zomer buiten testen.

In mei zijn in het Collodihof twaalf armaturen van lantaarnpalen vervangen door zogenaamde “slimme armaturen”. Na de zomer zullen hier de eerste sensoren geplaatst gaan worden.

Bewoners
Onderdeel van het Fieldlab is het betrekken van bewoners. Sinds zomer 2018 zijn de gemeente en haar partners meerdere keren deur aan deur geweest, is er een bijeenkomst georganiseerd en worden er nieuwsbrieven verspreid. Ook online wordt men geïnformeerd via het platform van Stichting Like je Wijk.

Tot eind mei konden bewoners zich aanmelden voor de VeiligThuis scan van Interpolis en werden er 100 Thuiswachten  van Interpolis (gratis) aangeboden. Meer informatie over de deelname van Interpolis op onze website: https://inbraakvrijewijk.nl/partners/interpolis/

Comments

Comments are closed.