De smart city provider Munisense is één van de partners van de Fieldlabs Inbraakvrije Wijk.

De Munisense IoT geluidssensoren worden al jarenlang ingezet bij allerlei langdurige geluidsmetingen. Zoals bijvoorbeeld aan wegen en spoorlijnen, maar ook bij het vaststellen van moeilijk te detecteren geluid dat voor omwonenden overlast veroorzaakt. Ook bij het terugdringen van geluidshinder van horecagelegenheden, het bewaken van geluidsniveaus bij evenementen en zelfs voor het verhogen van de veiligheid en leefbaarheid in wijken tijdens jaarlijkse vuurwerk-periode worden deze slimme IoT sensoren toegepast.

In de Fieldlabs Inbraakvrije Wijk in Rotterdam geven de zeer gevoelige geluidssensoren, naast het signaleren van panieksituaties op straat, informatie over mogelijk verdachte omstandigheden. De geluidssensoren herkennen met behulp van complexe algoritmen geluid op straat dat afwijkt van het normale geluid.  De Munisense geluidssensoren – de slimme oren van Rotterdam-Lombardijen – zijn geïntegreerd in lantarenpalen op strategische plekken in de wijk.

Munisense is er trots op dat haar technologie op een vernieuwende manier bijdraagt aan dit Rotterdamse Fieldlab om het aantal woninginbraken terug te dringen.

Hebt u vragen of wilt u meer weten neem dan een kijkje op onze website. Ons even bellen kan natuurlijk ook. Website: www.munisense.nl | Tel: 071-7114623